Duurzaam zonnestroom opwekken
We zien het steeds vaker zonnepanelen op de Nederlandse daken, en horen en zien steeds vaker reclame over zonnepanelen. Maar hoe werken zonnepanelen eigenlijk? Zonnepanelen worden ook wel PV-panelen genoemd, naar het Engelse “Photo Voltaic”. De zonne-energie wordt opgevangen door de fotovoltaïsche cellen die in het paneel zitten.
De zonnecellen bestaan uit twee lagen silicium waartussen, onder invloed van zonlicht, elektrische stroom ontstaat. Zonnepanelen worden steeds verder door ontwikkelt, zo zijn er al dunne-film zonnecellen, maar ook zogenaamde plastic zonnecellen (polymeren, quantum-dots en Nano antennes). Door deze ontwikkelingen is het tegenwoordig mogelijk om zonnecellen te verwerken in dakpannen, fietspaden en zelfs op de auto.
Het zonlicht dat wordt omgezet naar elektriciteit is een vorm van duurzame energie. Een complete zonnepanelen installatie bestaat uit meer dan alleen zonnepanelen. Bij elke installatie worden omvormers en extra bedrading gebruikt. Om de installaties efficiënter, veiliger en slimmer te maken, maken wij bij Ewell gebruik van optimizers. Afhankelijk van uw specifieke omstandigheden, zoals stroomgebruik en locatie van de woning, wordt de opgewekte stroom direct gebruikt, opgeslagen of aan het elektriciteitsnet terug geleverd.